Technieken

Gloeidraadtechniek

Voor alle rechte en ronde vormen

Op onze locatie in Groningen hebben wij een uitgebreid en innovatief machinepark aangelegd, zodat we EPS kunnen snijden volgens de meest bewezen en gedegen technieken. Zo kunnen we ook EPS snijden met onze gloeidraadmachine. Deze machine is zeer geschikt om EPS mee te bewerken en wordt vooral gebruikt voor rechte en ronde vormen.

Vooral voor rechte en ronde vormen

Zowel 2D als 3D

Computergestuurd, dus uiterste precisie

Gloeidraad: iedere gewenste rechte en ronde vorm

Onze gloeidraadmachine, die computergestuurd is en daardoor met uiterste precisie te werk gaat, kan zowel ronddraaien als kantelen. Door een blok piepschuim in de machine te plaatsen en deze vervolgens te laten draaien en kantelen, kan de gloeidraad iedere gewenste vorm snijden! De gloeidraadmachine is vooral geschikt voor rechte en ronde vormen, zowel in 2D als in 3D. Wordt de vorm te complex? Dan schakelen wij over op onze freesmachine. Lees daarover hieronder meer.

Hoe het werkt

De gloeidraadmachine snijdt het piepschuim (EPS) in de juiste afmetingen door het blok piepschuim (dat in hardheden variërend van EPS structuur 60 t/m EPS structuur 400 beschikbaar is) in de juiste posities te plaatsen en er vervolgens met de gloeiende draad doorheen te gaan. Omdat het gehele proces computergestuurd is, wordt er met uiterste precisie gewerkt en wordt perfectie behaald.

Frezen voor complexere vormen

Wordt de vorm die u wilt hebben te complex voor onze gloeidraadmachine? Dan is dat geen probleem, want dan schakelen we over op onze freesmachine. Deze 5-assige machine kan iedere vorm die u wilt frezen, waardoor wij u dus altijd en bij ieder project van dienst kunnen zijn! Lees meer over onze freesmachine.

winschoten
wireless2

Andere technieken

Naast het snijden van EPS met een gloeidraadmachine maken wij ook gebruik van andere technieken om de objecten van onze klanten vorm te geven. Klik op de links hieronder om hier meer over te lezen:

 

Vraag naar de mogelijkheden!

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze gloeidraadtechniek? Heeft u een object in gedachten en denkt u dat wij deze kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij weten namelijk zeker dat wij uw object kunnen maken. En als het niet met onze gloeidraad machine lukt, dan lukt het wel met een van onze andere machines!