Technieken

Coatings

Voor iedere situatie een geschikte coating

We kunnen alle objecten en blow-ups die we maken behandelen met een coating, waarmee we het object kunnen kleuren en/of beschermen. Zo kan de coating een watergedragen verf (latex) zijn of een kras, slag en waterbestendige coating in een sinaasappelstructuur of gladde afwerking, maar bijvoorbeeld ook een UV-bestendige Top Coat of een brandvertragende coating. Vraag naar de mogelijkheden voor uw object!

  • Breed scala aan coatings voor verschillende doeleinden/eigenschappen

  • Brandvertragende coatings mogelijk (certificaten meegeleverd)

  • Iedere kleur mogelijk

Voordelen van coatings

Het aanbrengen van een coating brengt veel voordelen met zich mee. Zo is piepschuim in combinatie met onze speciale coating gigantisch sterk, maar daarnaast blijft het product kleurecht, is het kras- en slagvast, bacterieafstotend, vorstbestendig en waterdicht én is het eenvoudig te reinigen met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. We hebben zelfs coatings die het product brandvertragend kunnen maken.

Enkele voordelen

Kleurecht

Gigantisch sterk

Kras- en slagvast

Vorstbestendig

Waterdicht

Bacterieafstotend

Brandvertragend

UV-bestendig

Eenvoudig te reinigen

Brandvertragende coating

Wij kunnen een speciale coating aanbrengen die uw object brandvertragend maakt. Hierdoor wordt het object toepasbaar op plekken waar geldende brandvoorschriften een vereiste zijn, zoals bijvoorbeeld op vliegvelden of openbare gebouwen of op een andere manier in de openbare ruimte. De bijbehorende brandcertificaten krijgt u uiteraard van ons toegestuurd.

Hotspray coating

Een van de coatings die wij toe kunnen passen en waar wij gespecialiseerd in zijn is de hotspring coating. Deze coatings zijn hoog reactief en harden al binnen enkele seconden uit. Hierdoor bieden ze direct resultaat en zijn ze al na enkele seconden tastbaar. De coatings zijn aan te brengen in diktes van 1 tot 10 mm en beschikken over enorm veel mogelijkheden en voordelen.

schoen
wireless2
TV studio
winschoten

Spuitkurk

Wij zijn ook gespecialiseerd in het coaten met kurk, in deze toepassing ook wel spuitkurk genoemd. Spuitkurk is een natuurlijk materiaal, wat het milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord maakt. Daarnaast is het o.a. door zijn structuur erg veerkrachtig, isolerend, geluidswerend en duurzaam. Benieuwd of spuitkurk een oplossing kan zijn voor uw object? Neem dan contact met ons op!

Meubilair met coating

Wij kunnen de gekste vormen frezen met ons moderne machinepark, van banken tot speciale plantenbakken en zelfs complete ronde balies. Door deze piepschuim meubelen te behandelen met een speciale coating worden ze kras- en slagvast, gemakkelijk schoon te houden én zijn ze ook buiten te gebruiken. Zo kunnen we ook buitenmeubilair voor bijvoorbeeld speeltuinen, gemeentes of themaparken maken uit piepschuim, in iedere vorm en in iedere kleur.

Andere technieken

Blow-up Industry is gespecialiseerd in het vormen van objecten uit piepschuim (EPS). Hierbij maken wij gebruik van verschillende technieken, waaronder:

Vraag naar de mogelijkheden!

Heeft u vragen over de verschillende coatings? Bent u benieuwd of wij een coating in huis hebben die de eigenschappen heeft waar u naar op zoek bent? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee, zowel in het ontwerptraject als in de complete uitvoering, en we weten zeker dat we uw project perfect uit kunnen voeren.