EPS Piepschuim

Geëxpandeerd polystyreen, oftewel piepschuim

EPS producten laten maken

Blow-up Industry biedt voor veel branches een breed scala aan EPS producten. EPS (geëxpandeerd polystyreen, oftewel piepschuim) is uitermate geschikt voor het maken van (reclame)letters, logo’s, blow-ups, bekistingen voor de bouw en industrie en meer.

Wij kunnen producten zowel in 2D als in 3D frezen en snijden met onze machines. Niets is hierbij te gek en iedere vorm is mogelijk. Wij denken graag actief en creatief met uw project mee, dus neem gerust contact op!

Hardheden EPS

Ons piepschuim is in verschillende hardheden leverbaar, variërend van EPS structuur 60 t/m EPS structuur 400. De dichtheid/hardheid wordt bepaald door de persing; EPS60 heeft een lichte persing en EPS400 heeft een zware persing. Hogere dichtheden zijn sterker en zwaarder. Het gewicht per kubieke meter hangt daarom ook af van de gebruikte hardheid.

EPS 60: 15 kg/m³
EPS 100: 20 kg/m³
EPS 150: 25 kg/m³
EPS 200: 30 kg/m³
EPS 250: 35 kg/m³
EPS 300: 40 kg/m³
EPS 400: 50 kg/m³

 

CAD/CAM systemen

Door gebruik te maken van geavanceerde CAD/CAM systemen zijn de toepassingen bijna oneindig. Met ons moderne machinepark zijn wij in staat om de meest uiteenlopende vormen en producten te maken en om dit zo efficiënt mogelijk te produceren.

Voordelen van piepschuim

Uniek aan EPS piepschuim is dat het voor 98% uit lucht bestaat en voor slechts 2% uit polystyreen. Hierdoor is het licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken in iedere vorm en afmeting. Daarnaast is het 100% recyclebaar en in verschillende hardheden leverbaar. In combinatie met een coating is het product ook gigantisch sterk.

Licht van gewicht (98% lucht!)

100% recyclebaar

Gemakkelijk te bewerken

In verschillende hardheden leverbaar

In iedere vorm en afmeting te bewerken

Gigantisch sterk i.c.m. coatings

Piepschuim meubelen

Met ons moderne machinepark kunnen wij de gekste vormen frezen, waaronder conische vormen voor een bank, een ronde balie of bijvoorbeeld speciale plantenbakken. Hout en metaal zijn in deze gevallen vaak geen optie meer, maar piepschuim biedt de oplossing voor deze piepschuim meubelen! In combinatie met een coating zijn de meubelen kras- en slagvast, zeer sterk en gemakkelijk schoon te houden. Ze zijn zelfs buiten te gebruiken!

Diabetes
wireless2
Eieren

Medische oplossingen met piepschuim

In ziekenhuizen en zorginstellingen komt steeds meer de nadruk te liggen op comfort. Met onze expertise in piepschuim oplossingen kunnen wij hier heel goed in meedenken. Denk bijvoorbeeld aan kinderbadjes, speciale kinderbedden, stoelen voor tilliften, speciale werkbladen of behandel- en werktafels en meer.

 

Met behulp van onze 5-assige freesmachine kunnen wij deze hulpmiddelen maken uit piepschuim, in elke speciale vorm, waarbij er rekening wordt gehouden met de comfortabele en ergonomische vormen en eisen die aan de producten gesteld worden. Door het product af te werken met een speciale coating wordt het niet alleen heel sterk, maar ook vochtbestendig en bacterieafstotend.

Piepschuim in de bouw

Piepschuim kent ook veel toepassingen in de bouw, bijvoorbeeld in de vorm van EPS bekistingen en mallen. Zo kunnen EPS bekistingen bijvoorbeeld worden gebruikt bij de wegenbouw, waarbij een tijdelijke weg kan worden verhoogd met EPS bekistingen in plaats van met zand, wat veel gewicht en dus druk en rusttijd scheelt. Maar er zijn daarnaast nog zeer veel andere toepassingen van piepschuim voor de bouw denkbaar. Neem gerust contact op om uw vraagstuk met onze experts te bespreken.

Technieken

Piepschuim wordt door ons bewerkt met behulp van verschillende machines en technieken. Op die manier kunnen wij objecten produceren in iedere vorm en afmeting, die geschikt zijn voor zeer uiteenlopende doeleinden.

Neem contact op

Heeft u een project in gedachten op het gebied van EPS piepschuim? Wilt u letters, een logo, meubilair, bekistingen en/of mallen voor de bouw, een blow-up of een ander (kunst)object van piepschuim laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder, van ontwerpfase tot uitvoering!

Marble mania
Kruis
eo